wachten...

Nieuws

Dat betekent natuurlijk in de eerste plaats de patiënt zelf. Maar de zorg moet ook beschikbaar zijn voor de mensen in zijn directe omgeving, zoals partner, kinderen, familie en vrienden.

Want zij moeten zorgen, ondersteunen, taken overnemen en vooral “sterk zijn”. Dat doet een groot beroep op het psychische en fysieke uithoudingsvermogen.

Tenslotte is psychosociale zorg er ook voor mensen die beroepsmatig met een levensbedreigende ziekte in aanraking komen, zoals artsen en verpleegkundigen.

Bij een grote groep patiënten met de diagnose kanker ontstaan vaak klachten van psychische, emotionele of sociale aard. Vaak merken mensen met kanker, meestal tot hun eigen teleurstelling, dat in hun omgeving nog weinig kennis en begrip is.

Veel mensen hebben geen idee wat het is om met kanker te leven. Ze weten zich geen houding te geven tegenover de patiënt; ze mijden het contact of ze zeggen precies de verkeerde dingen.

Wil je de stichting ook steunen?