Laden...

Gezamenlijke missie

Belangrijk is om de bekendheid van deze effectieve therapeutische behandelmethode in te bedden binnen de Nederlandse samenleving; het zou 'geografisch' dekkend moeten worden; en alle kosten zouden dienen te vallen onder de basisverzekering of tenminste vergoed moeten worden via alle zorgverzekeraars.

Het Ingeborg Douwes Centrum is een van de vijf instellingen die zijn aangesloten bij de Psycho Oncologische Centra (POC). De aangesloten therapeutische behandelcentra werken intensief met geregistreerde psychologen om de juiste zorg te bieden.

Deze instellingen richten zich op de psychosociale oncologische begeleiding van mensen met een levensbedreigende of chronische aandoening.... voor jong en oud, voor families en hun naasten.

Bovendien zijn er in alle regio van Nederland circa 75 Inloophuizen met een laag-drempelig karakter, die o.a. samenwerken met de Psycho Oncologische Centra (POC). Zij zijn merendeels aangesloten bij hun koepel IPSO.