Laden...

IPSO

Het Ingeborg Douwes Centrum is een van de vijf instellingen die zijn aangesloten bij de Stichting IPSO [Instellingen PsychoSociale Oncologie]. Binnen het IPSO is het IDC een van de therapeutische centra, die intensief werkt met geregistreerde psychologen om de juiste zorg te bieden.

Deze instellingen richten zich op de psychosociale begeleiding van mensen met een levensbedreigende of chronische aandoening. De IPSO staat garant voor de kwaliteit van de begeleiding en nascholing van de hulpverleners. Bovendien onderhoudt de IPSO contacten met de overheid en verzekeraars.

Bovendien zijn er in alle regio van Nederland circa 75 Inloophuizen met een laag-drempelig karakter, die o.a. samenwerken met de Psycho Oncologische Centra (POC).