Laden...

Voor wie

Dat betekent natuurlijk in de eerste plaats de patiënt zelf. Maar de zorg moet ook beschikbaar zijn voor de mensen in zijn directe omgeving, zoals partner, kinderen, familie en vrienden.

Want zij moeten zorgen, ondersteunen, taken overnemen en vooral “sterk zijn”. Dat doet een groot beroep op het psychische en fysieke uithoudingsvermogen.

Tenslotte is psychosociale zorg er ook voor mensen die beroepsmatig met een levensbedreigende ziekte in aanraking komen, zoals artsen en verpleegkundigen.